Aan de slag

Aan de slag

Het thema van ons nieuwe album raakt aan de dagelijkse praktijk van veel christelijke goede doelen en organisaties. Daarom werken we samen met partners die verhalen delen, bijvoorbeeld over wat klimaatverandering betekent voor mensen wereldwijd. Hun verhalen geven onze liederen diepte, en andersom. Veel van onze partners hebben ook mogelijkheden voor jullie als kerk om in actie te komen en praktisch invulling te geven aan de thema’s waar de liederen over gaan. Hieronder geven je een overzicht. 

Bestel het lied-en inspiratieboek

Lees de achtergrond verhalen bij de scheppingsliederen en gebruik het kringmateriaal met jou kring of in jou gemeente of gebruik het liedboek om de de liederen in jouw kerk te zingen en begeleiden.

Organiseer een Micha zondag

Organiseer op 15 oktober de Micha Zondag in jouw kerk of parochie met het thema 'thuis op plekken zonder hoop'. Een zondag over klimaatrechtvaardigheid = naastenliefde.

vier de scheppingsperiode

In september ligt de focus op ‘alles wat ademt en leeft’. Daarvoor heeft de Laudato Si’ Alliantie Nederland samen met Ecokerk allerlei bezinnende en verbindende ideeën verzameld in een inspiratiegids, inclusief liturgieën voor de zondagse vieringen.

Kom naar Groen Gelovig

Samen in beweging voor Gods schepping. Ontdek op 21 oktober 2023 jouw volgende stap naar een duurzame(re) levensstijl. GroenGelovig biedt je nieuw perspectief op de aarde als Gods Schepping.

Word een groene kerk

Als kerk kun je ook praktische stappen zetten in duurzaamheid door een groene kerk te worden.

Organiseer een Clean-Up met A Rocha Nederland

Ruim de natuur in de omgeving van je kerk op tijdens World Clean Up Day (16 september). Kijk voor een handleiding en ideeën voor tijdens de dienst op onze site.

Partners

Het thema van ons nieuwe album raakt aan de dagelijkse praktijk van veel christelijke goede doelen en organisaties. Daarom werken we samen met partners die verhalen delen, bijvoorbeeld over wat klimaatverandering betekent voor mensen wereldwijd. Hun verhalen geven onze liederen diepte, en andersom. Veel van onze partners hebben ook mogelijkheden voor jullie als kerk om in actie te komen en praktisch invulling te geven aan de thema’s waar de liederen over gaan. Hieronder geven je een overzicht van onze partners. 

Ook partner worden?
We zoeken nog partners die zich willen verbinden aan het nieuwe album van Schrijvers voor Gerechtigheid door middel van een financiële bijdrage. In het bijzonder zoeken we partners bij wie het thema ‘schepping’ raakt aan de dagelijkse praktijk. Onze samenwerking met partners is een coproductie: partners delen verhalen die onze liederen diepte geven, en andersom! We kijken er dan ook naar uit om samen op te trekken. Mail naar scheppingsliederen@schrijversvoorgerechtigheid.nl