• Blijf altijd op de hoogte

  Posted in Nieuws by amanda

  We nodigen je van harte uit om onze facebookpagina en/of twitter te volgen! We posten hier regelmatig nieuwe updates, filmpjes, foto’s en soms zelfs blogs of leuke weetjes. Zo blijf je altijd op de hoogte en kun je genieten van inspirerende plaatjes en teksten.

  Onlangs schreef één van de schrijvers en producers Antonie Fountain dit blog die we op onze facebook hebben gedeeld:
  Op de nieuwe CD van Schrijvers voor Gerechtigheid staat een nummer dat heet “Maak ons hart onrustig, Heer”. Een schitterend lied, geschreven door Roald Schaap, Liesbeth Goedbloed en Menno van der Beek. De tekst is op basis van een gebed van Franciscus van Assisi. Ik heb het voorrecht om de ruwe opnames al te mogen bezitten, over een paar weken wordt het de wereld ingebracht.

  Op een dag als vandaag vind ik veel troost – en vele andere emoties – als ik naar de ruwe opnames luister.

  Vanachter mijn veilige laptop in een kantoor in Utrecht kan ik letterlijk steden in vlammen op zien gaan. Scherpschutters richtten bewust hun precisiegeweren op burgers in Kiev, en mensen vallen dood neer op YouTube, omdat ze protesteren voor meer democratie. Ik zie een rapport over de schokkende situatie in Noord Korea voorbijkomen, en kan niet anders dan de link leggen met hoe vrijwel iedereen in de jaren ’30 Nazi Duitsland zijn verschrikkelijke gang liet gaan.

  Als ik mijn gedachten verder laat afdwalen, dan weet ik dat er een (vrijwel onzichtbare) genocide in de Centraal Afrikaanse Republiek gaande is, al lijkt het aan ons hier in Nederland helemaal voor bij te gaan. En in hoeverre ben ik al niet afgestompt voor de nieuwste dodentallen en verschrikkingen die nu al twee jaar vanuit Syrië naar ons sijpelen?

  Ondertussen lijkt vrijwel mijn hele sociale media wereld zich vooral op te winden over het feit dat Facebook met de aankoop van WhatsApp eindelijk die zo fel begeerde mobiele nummers van ons heeft weten te bemachtigen.

  Dus luister ik nogmaals naar het lied ‘Maak ons hart onrustig”.

  Maak ons hart onrustig, God,
  dat het ontevreden klopt

  Stort in ons uw tranen uit
  Steek in ons uw woede aan
  Geef ons moed om op te treden
  Laat ons vechten voor de vrede

  Steek in ons uw woede aan
  Want het is Uw koninkrijk tot in alle eeuwigheid

  En nu aan het werk. Voor dat koninkrijk. Voor de eeuwigheid.

  —-
  Laat je inspireren: facebook.com/schrijversvoorgerechtigheid of @svgerechtigheid

  # # # # #

  2.24.2014